Urmariti în direct meciul România – Slovacia la EURO 2024, de la ora 19:00. Azi vom descoperi dacă reușim să ne calificăm în faza optimilor.

ACTUALIZARE: A început meciul dintre România și Slovacia. Suporterii români sunt în majoritate în tribune și domină atmosfera.

România – Slovacia este ultimul meci din faza grupelor de la EURO 2024 pentru echipa lui Edi Iordănescu. Partida este esențială pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal din Germania.

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024.

Partida dintre România și Slovacia va fi transmisă în direct pe PRO TV și pe VOYO de la ora 19:00 și va fi live text pe sport.ro. Cei care doresc să vadă online meciul România – Slovacia o pot face exclusiv pe VOYO.

Echipa de start a României

Edi Iordănescu a făcut două schimbări în primul ”11” al României pentru meciul cu Slovacia. Dacă Florin Niță va rămâne în poartă și la ultimul meci din grupe, iar linia defensivă nu a suferit nicio modificare, de la mijlocul terenului în sus, echipa națională arată diferit. Edi Iordănescu l-a scos din echipă pe Dennis Man, iar în locul său l-a introdus pe Ianis Hagi. În același timp, în atac, selecționerul României l-a preferat pe Florinel Coman în locul lui Valentin Mihăilă. Florinel Coman a fost titular în victoria obținută de tricolori în meciul cu Ucraina, scor 3-0. Contra belgienilor, Coman a fost lăsat pe bancă, iar Edi Iordănescu l-a trimis în teren pe Valentin Mihăilă.

Cum arată România la meciul cu Slovacia

Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Hagi, R. Marin, Stanciu (cpt.), Coman – Drăguș

Programul meciurilor României la EURO 2024

17 iunie (Munchen), România – Ucraina 3-0 (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș) 22 iunie (Koln), Belgia – România 2-0 (Tielemans, De Bruyne) 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Frankfurt).

Clasament Grupa E, după două etape:

1. România – 3p (3-2g) 2. Belgia – 3p (2-1g) 3. Slovacia – 3p (2-2g) 4. Ucraina – 3p (2-4g) În același timp, Belgia va întâlni Ucraina pe PRO ARENA și pe VOYO, de la aceeași oră. România a jucat două meciuri până acum, o victorie istorică cu Ucraina 3-0 și o înfrângere cu scorul de 0-2 în meciul contra Belgiei, disputat la Köln, rămânând astfel cu trei puncte după două partide jucate la EURO 2024. În urma acestui rezultat, toate cele trei echipe din Grupa E – România, Belgia și Slovacia – se află la egalitate, cu câte trei puncte, înaintea ultimei etape. Această situație lasă deschise multiple scenarii pentru calificarea în optimile de finală. România își păstrează șansa de a câștiga Grupa E. Pentru aceasta, echipa națională trebuie să învingă Slovacia în ultimul meci și să spere că Belgia nu va obține mai mult de un egal în partida cu Ucraina. În acest caz, “tricolorii” ar acumula șase puncte, devansând cu două puncte ocupanta locului doi. Există și posibilitatea ca România să termine pe prima poziție chiar și cu o remiză în fața Slovaciei. Acest scenariu presupune ca echipa să ajungă la patru puncte, iar Belgia să nu obțină mai mult de un egal contra Ucrainei și să nu marcheze mai multe goluri decât România. Un lucru este cert: România se va califica în optimi, ocupând unul din primele două locuri, dacă nu va pierde meciul cu Slovacia. Scenariul nefavorabil pentru “tricolori” ar fi o înfrângere în fața Slovaciei, combinată cu un rezultat pozitiv al Ucrainei împotriva Belgiei.

Până acum, parcursul României la EURO 2024 a inclus:

– 17 iunie (München): România 3-0 Ucraina (marcatori: Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș) – 22 iunie (Köln): Belgia 2-0 România (marcatori: Tielemans, De Bruyne) Clasamentul Grupei E după două etape se prezintă astfel: 1. România – 3 puncte (golaveraj 3-2) 2. Belgia – 3 puncte (golaveraj 2-1) 3. Slovacia – 3 puncte (golaveraj 2-2) 4. Ucraina – 3 puncte (golaveraj 2-4) Criteriile de departajare sunt, în ordine: rezultatele directe (între două echipe) sau mini-clasamentul (între trei echipe), urmate de golaveraj. Sistemul de calificare prevede că primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în optimi, existând și posibilitatea calificării pentru unele echipe clasate pe locul trei. În faza următoare, câștigătoarea Grupei E va întâlni locul 3 din Grupa A, B, C sau D, locul 2 din Grupa E va juca împotriva locului 2 din Grupa D, iar dacă se califică, locul 3 din Grupa E va înfrunta câștigătoarea Grupei B sau C. Campionatul European din Germania 2024 se desfășoară în perioada 14 iunie – 14 iulie. Competiția este transmisă în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, iar cele mai importante faze ale meciurilor pot fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme