Titlu: “Fundașul stânga român recuperat din accidentare urma să își facă debutul pentru echipa care deține Conference League, dar a fost din nou trimis în împrumut!”

UPDATE: Desi a fost prezentat ca un om de baza la Olympiacos Pireu de catre consilierul strategic Christian Karembeu si a revenit cu succes pe teren dupa o accidentare la ligamentele incrucisate, Doron Leidner a fost imprumutat joi la FC Zurich, conform anuntului facut de clubul elvetian din prima liga.

“FC Zurich isi consolideaza defensiva cu internationalul israelian Doron Leidner. Fundasul stanga in varsta de 22 de ani va fi imprumutat de la Olympiacos Pireu in sezonul viitor, avand optiune de cumparare”, au declarat reprezentantii FC Zurich despre fotbalistul cu cetatenie romana care joaca pentru echipa nationala a Israelului.

Doron este considerat un fundas lateral rapid si ofensiv, cu un picior stang puternic, si va purta tricoul cu numarul 16 la FCZ, conform prezentarii facute de clubul elvetian.

FC Zurich s-a clasat pe locul 4 in Swiss Super League si va juca in competitiile europene in preliminariile Conference League.

Doron Leidner, fotbalist cu cetatenie romana care evolueaza pentru echipa nationala a Israelului, s-a recuperat dupa accidentarea grava suferita anul trecut (ruptura de ligament incrucisat) si va putea debuta in cele din urma pentru Olympiacos Pireu, detinatoarea trofeului Conference League.

Fotbalistul in varsta de 22 de ani, nascut intr-o familie de origine romana, a ajuns la Olympiacos in vara anului 2022, cand echipa a platit 1,4 milioane de euro echipei Hapoel Tel Aviv.

“Fundașul naționalei ar fi trebuit să obțină pașaportul românesc astfel încât să nu fie înregistrat ca străin, dar birocrația a adus o întârziere în acest demers. Din cauza opririi competițiilor în timpul Campionatului Mondial din Qatar, Leidner va trebui să aștepte două luni și abia în decembrie ar putea juca, având statutul de fotbalist din Uniunea Europeană”, au explicat jurnalistii israelieni de la ynet.co.il dupa transfer.

In cele din urma, romano-israelianul nu a apucat sa debuteze pentru Olympiacos, desi a obtinut cetatenia romana, si a fost imprumutat in ianuarie 2023 la Austria Viena, unde s-a accidentat grav in luna mai a anului precedent intr-un meci din Bundesliga austriaca: ruptura de ligamente incrucisate.

Urmarile operatiei au fost la Atena, recuperarea si revenirea pe teren dupa aproape un an, la echipa secunda a Olympiacos Pireu, in liga a doua din Grecia, pentru care a evoluat in primavara aceasta.

La Olympiacos, fundasul stanga beneficiaza de increderea totala a consilierului strategic Christian Karembeu, fostul campion mondial si european cu echipa nationala a Frantei care, conform presei elene, “a discutat cu Leidner si l-a linistit ca echipa va fi construita in jurul sau dupa obtinerea pasaportului romanesc.”


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme