Țapul de pe Rin a decis câștigătoarea confruntării dintre echipa României și echipa Belgiei.

Țapul Hennes merge pe mâna României în meciul cu Belgia, programat sâmbătă, de la ora 22:00, pe stadionul Koln. Meciul va fi în direct la PRO TV și pe VOYO.

La fiecare turneu final sunt câteva animale care prezic rezultatele meciurilor sau chiar câștigătoarea turneului.

Astăzi a venit rândul lui Hennes, un țap, mascota orașului FC Koln. Animalul a lovit cu piciorul mingea pe care era desenat steagul României, prezicând astfel că tricolorii vor lua cele trei puncte.

Meciul România – Belgia se va disputa pe stadionul din Koln, unde “vedeta” este chiar mascota clubului, țapul Hennes al nouălea.

Tradiția a început în urmă cu mai bine de 70 de ani, de la o directoare de circ, pe numele ei Carola Williams, care a oferit orașului Koln un țarp drept “talisman norocos”.

Numele de Hennes a fost preluat de la antrenorul-jucător de la acea vreme, Hennes Weisweiler, și așa a devenit țapul Hennes un simbol pentru orașul Koln și pentru echipa locală de fotbal.

Clubul fondat în 1948, FC Koln l-a introdus pe Hennes pe logo-ul oficial al clubului doi ani mai târziu. Din 1950, țapul este nelipsit de pe sigla oficială a clubului de fotbal din oraș.

Actuala mascotă a lui FC Koln, Hennes al nouălea, și-a făcut ”debutul” în 2019, după ce l-a înlocuit pe predecesorul său, Hennes al optulea, retras din motive de sănătate după cum a anunțat clubul la vremea respectivă.

Înainte de a fi ”numărul 1” la echipa din oraș, Hennes al nouălea a trăit timp de un an la grădina zoologică din Koln.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme