Surpriză! A spus în direct la televizor numele antrenorului pe care îl considera ideal pentru echipa națională și a urmat un moment de tăcere.


Mirel Rădoi, în perioada în care era selecționerul României / Foto: Profimedia


articol scris de Digi Sport
03.07.2024, 23:42

  • Supercupa: FCSBCorvinul, joi, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 22:00, DGS 1

Edi Iordănescu (46 de ani) pare pe picior de plecare de la echipa națională.

După eliminarea de la EURO, antrenorul a lăsat să se înțeleagă faptul că e mai aproape de plecare decât de rămânere, pentru că vrea să fie alături de familie.

Mirel Rădoi, propus pentru funcția de selecționer

Deși nu este clar că Edi Iordănescu va pleca, au început deja să fie vehiculate nume de posibili înlocuitori. După variantele Mircea Lucescu, Marius Șumudică, Victor Pițurcă, Ladislau Boloni sau Adrian Mutu, Florin Bratu a venit cu o opțiune surprinzătoare: Mirel Rădoi.

Eu am o variantă care ar putea continua munca aceasta. Un om pregătit este Mirel Rădoi”, a spus Florin Bratu, moment în care s-a așternut liniștea în studioul Fotbal Club, de la Digi Sport.

După câteva secunde de liniște, pentru că nimeni din studio n-a reacționat, Florin Bratu a continuat și a oferit argumentele care îl fac pe Mirel Rădoi varianta potrivită pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu.

Da. Ar putea continua munca. Care e problema dacă a mai fost? Eu am spus o variantă care ar putea fi. A căpătat mai multă experiență și ca profil se potrivește.

Lotul care există, entuziasmul și priceperea, informațiile pe care le are el, a lucrat cu mulți dintre jucătorii aceștia. Sunt multe lucruri în favoarea lui Mirel Rădoi. Au trecut doi ani și jumătate de atunci (n.r. de când a plecat de la echipa naținală) și s-a mai așezat și Mirel”, a mai spus Florin Bratu.

Edi Iordănescu l-a înlocuit chiar pe Mirel Rădoi la echipa națională

Mirel Rădoi a fost selecționerul României în perioada 26 noiembrie 2019 – 30 noiembrie 2021.

Antrenorul a plecat după campania din preliminariile pentru Mondialul din Qatar, iar despărțirea nu a fost tocmai una obișnuită.

Mirel Rădoi a anunțat că pleacă în luna octombrie a anului 2021, când România mai avea de jucat două meciuri, pe care, dacă le-ar fi câștigat, ar fi ajuns la barajul pentru Mondial, ceea ce nu s-a întâmplat.

Între momentul anunțului și cel al reunirii pentru ultimele două meciuri din campanie, dar și după ratarea barajului, toți cei din FRF și jucătorii echipei naționale au încercat să-l convingă pe Mirel Rădoi să continue, dar antrenorul a rămas ferm pe poziții și a plecat, iar în locul său a fost instalat Edi Iordănescu.

Mirel Rădoi a ales să plece pentru că-și dorea să antreneze o echipă de club, ceea ce a și făcut de atunci, dar fără rezultate notabile.

A fost la Universitatea Craiova, Al-Tai, Al-Bataeh și Al-Jazira, de care s-a despărțit în aprilie, de când e liber de contract. Dintre cele patru echipe, cel mai lung mandat l-a avut la Craiova, din august până în decembrie 2022.


Etichete:
florin bratu
,
edi iordanescu
,
mirel radoi
,
selectioner romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme