Știre neașteptată! Mircea Lucescu, inclus într-o listă pentru echipa națională: „Va fi greu să nu accepte”

La echipa din capitala Ucrainei, Mircea Lucescu a bifat 118 apariții pe banca tehnică și a înregistrat o medie de 1.81 puncte pe meci, conform statisticilor oferite de site-ul de specialitate Transfermarkt.

Presă din Ucraina a realizat o listă de posibili înlocuitori ai actualului selecționer Sergiy Rebrov, după ce reprezentativa a încheiat pe ultimul loc Grupa E de la Campionatul European din Germania.

Publicația Champion l-a inclus în listă și pe Mircea Lucescu. Tehnicianul român a mai antrenat doar două naționale în cariera sa: Turcia (august 2017 – februarie 2019) și România (noiembrie 1981 – octombrie 1986).

“Românul are deja 78 de ani. Dar un asemenea loc de muncă la o selecționată pe care o cunoaște foarte bine va prezenta cu siguranță interes pentru domnul Mircea.”

“Recent, Lucescu a spus că nu vrea să părăsească fotbalul și că așteaptă o ofertă pe care nu o va putea refuza. Naționala Ucrainei este o opțiune pe care cu greu o va refuza cel mai de succes antrenor al timpului nostru”, a scris Champion.

Până acum, Mircea Lucescu a avut o carieră impresionantă de antrenor. A debutat ca jucător-antrenor la Corvinul Hunedoara, în 1978. A fost selecționerul României cinci ani, din noiembrie 1981, până în octombrie 1986.

Ulterior, a stat pe banca tehnică a celor de la Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșitkaș, Șahtior, Zenit, Turcia și Dinamo Kiev.

La Șahtior Donețk a strâns cele mai multe prezențe: 573. Mircea Lucescu a înregistrat la echipa din primul eșalon al Ucrainei 397 de victorii, 85 de rezultate de egalitate și 91 de înfrângeri, obținând 2.23 puncte pe meci.

Mircea Lucescu a plecat de la Dinamo Kiev după o înfrângere cu Șahtior, echipa la care a obținut cele mai importante performanțe din cariera sa de antrenor (opt titluri, șapte cupe, șase Supercupe și o Cupă UEFA).


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme