”Stadion de 100.000 de locuri în Pipera!”


Gigi Becali / Foto: Captură Digi Sport


articol scris de Digi Sport
15.05.2024, 00:44

  • Cupa României, finala: Corvinul – Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United – Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Gigi Becali (65 de ani) a fost încântat de numărul de spectatori, 54.673, înregistrat sâmbătă seară, la meciul cu CFR Cluj 0-1, atunci când roș-albaștrii au aniversat titlul de campioni.

Gigi Becali visează la un stadion de 100.000 de locuri, construit din fonduri europene

Milionarul are ambiția acum de a forma un lot puternic și capabil pentru a lupta pentru calificarea în UEFA Champions League, dar visează și la un stadion, cel mai mare al României, cu o capacitate de 100.000 de locuri. 

Becali este convins că va da lovitura financiară dacă roș-albaștrii vor ajunge în cea mai importantă competiție europeană intercluburi din Europa.

Omul de afaceri a oferit detalii și despre visul său măreț, legat de stadionul mastodont. Becali e convins că poate face lucrarea cu ajutorul fondurilor europene. A precizat însă că în prezent întregul proiect se rezumă doar la stadiul de idee. 

”Am vorbit cu cineva să facem un stadion de 100.000 locuri la Pipera. Va fi construit din fonduri europene. Jos, spații comerciale, scot și bani pe urmă”, a spus Becali, la conferința de presă de marți, organizată ad-hoc în fața Palatului său din Aleea Alexandru.

”Scot 10 milioane de euro pe fiecare meci”

Planul lui Becali nu include numai un stadion. Latifundiarul e convins că o astfel de construcție va genera și ridicarea unor blocuri în zonă, ceea ce ar putea însemna o dezvoltare consistentă a zonei Pipera, cu mult mai mult față de ce reprezintă acum.

”În jurul stadionului, construiești blocuri. Este doar un gând încă. Ar trebui să ai un stadion de asemenea dimensiuni în România.

Cred că ar veni atâția oameni. Joci în Liga Campionilor, 200.000! Apoi, eu scot 10 milioane de euro pe fiecare meci. Nu dau niciun ban pentru stadion, mai și ciupesc ceva de la fondurile europene”, a mai spus Becali.

FCSB revine în Ghencea în sezonul viitor

De când a apărut războiul fratricid, cu CSA Steaua, cei de la FCSB și-au stabilit cartierul general pe Arena Națională, mai ales că stadionul Ghencea nu mai era practicabil. Apoi, după ce a apărut noul Stadion Steaua, care a costat 100 de milioane de euro, construit de către Compania Națională de Investiții, roș-albaștrii au încercat revenirea în Ghencea, dar s-au lovit de rezistența celor de la MAPN.

Abia în actualul sezon, FCSB a fost lăsată sî joace pe Steaua, iar de acum lucrurile par a fi intrat pe un făgaș normal. FCSB și-a rezervat deja dreptul de a evolua în Ghencea în prima parte a sezonului viitor și până în septembrie, deoarece pe timpul verii Arena Națională va fi gazda mai multor evenimente extrasportive.

Când nu a putut juca nici pe Arena Națională și nici pe Ghencea, FCSB a mai jucat la Cluj sau la Buzău.


Etichete:
arena nationala
,
gigi becali
,
stadion fcsb
,
stadion gigi becali


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.

100% match bonus based on first deposit of £/$/€20+. Additional bonuses.
T&Cs Apply
New players only. Welcome Bonus - 100% bonus on your first deposit up to €/$/£200 Unless otherwise stated. This bonus only applies for deposits of €/$/£10 or higher! All you need to do is just deposit the money in your website.com account and you will receive this bonus instantly!
*New users only

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme