Schimbare de rost: cine a luat conducerea în bătălia pentru echipa națională a României

Plecarea lui Edi Iordănescu (46 de ani) de la echipa națională a României ar urma să se definitiveze în zilele imediat următoare, după care FRF va intra în negocieri cu alți antrenori.

În acord cu ultimele schimbări pe banca tehnică a selecționatei României, administrația Burleanu nu negociază cu nimeni până nu devine clar că actualul selecționer a plecat. Așa s-a întâmplat la Contra, la fel a fost cu Rădoi, identic se petrece și cu Edi Iordănescu.

Desigur că există și posibilitatea prin care Edi să continue, dar este foarte, foarte mică.

Cristian Chivu a devenit favorit să-i ia locul lui Edi Iordănescu la naționala României.

Așa cum ați putut citi pe digisport.ro, Iordănescu jr. și Burleanu au programată o întâlnire înaintea plecării președintelui FRF spre Germania, unde va fi prezent la finala EURO 2024. Cel mai probabil, oficialul federal va părăsi Bucureștiul vineri sau sâmbătă.

Față de informațiile anterioare, în care Adrian Mutu părea favorit pentru că este susținut de Mihai Stoichiță și de Gabi Bodescu, într-o competiție cu Marius Șumudică și cu Laurențiu Reghecampf, din informațiile Digi Sport, Cristian Chivu (43 de ani) a devenit acum favorit.

Și chiar pare tipul de antrenor agreat de Burleanu: nume important, iar Chivu este chiar foarte important pentru noi, imagine bună (chiar foarte bună) și are deja ucenicia făcută.
La tineret, este adevărat, dar într-un fotbal de primă mână. Oricum, nu este prima dată când fostul căpitan al echipei naționale este curtat de FRF. În urmă cu câțiva ani i s-a propus postul de selecționer la România U21.

Varianta ideală la naționala României dacă pleacă Edi Iordănescu ar fi cu Chivu antrenor și Mircea Lucescu director tehnic.

Deocamdată, Chivu analizează situația. Ar avea oferte din Italia și s-a vehiculat chiar Ajax pentru el, chiar dacă nu antrenor principal.

Surprinde faptul că Rădoi nu ar mai fi luat în calcul în mod serios pentru că a refuzat orice discuție pentru a continua la națională în urmă cu doi ani și jumătate, iar federația s-a simțit trădată.

Situație care cântărește și în cazul lui Adrian Mutu, care a făcut tot posibilul să plece de la România U21 la un club la care să câștige un salariu mai mare.

Însă nici Rădoi nu s-ar grăbi să se întoarcă la echipa națională, chiar dacă în majoritate i-ar găsi tot pe jucătorii cu care a colaborat și el, deci varianta este de rezervă.

Legat de Cristian Chivu, varianta ideală pe care ar viza-o Burleanu, mai puțin Stoichiță, ar fi cea în care Mircea Lucescu să intre cumva în schemă. Poate director tehnic în staff-ul echipei naționale…

Prezent la toate acțiunile din ultima vreme ale ”Tricolorilor”, Lucescu nu a renunțat la ideea de a prelua o echipă de club, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla repede, federalii ar putea încerca și convingerea lui Il Luce.

Ce a declarat Chivu după ce a decis să plece de la Inter Milano:

În privința viitorului său, Chivu nu a oferit prea multe detalii.

”Ideile nu lipsesc şi nici oportunităţile. Acum voi lua câteva zile de pauză, au fost şase ani fantastici, în care am pus suflet şi toate cunoştinţele pe care le aveam.
Am încercat să transmit ceva şi în același timp am învățat multe de la acești băieți minunați”, a declarat Cristian Chivu, citat de portalul FC Inter News, la despărțirea de Inter Primavera, cu care a câștigat titlul în sezonul 2021-2022.

Cifrele lui Cristian Chivu:

– 75 jocuri și 3 goluri pentru România
– desemnat de 3 ori jucătorul anului în România
– un titlu de campion cu Ajax
– o Cupă a Olandei cu Ajax
– o Supercupă a Olandei cu Ajax
– Liga Campionilor cu Inter
– 3 titluri de campion al Italiei cu Inter
– 3 Cupe ale Italiei cu Inter
– două Supercupe ale Italiei cu Inter
– un Campionat Mondial al Cluburilor cu Inter

Etichete: adrian mutu, cristian chivu, antrenor nationala romaniei, razvan burleanu

Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme