Rusia și China își exprimă aprecierea pentru reprezentarea excelentă a echipei naționale la EURO 2024. Declarația neașteptată a rușilor după meciul egal cu Slovacia.

Calificarea istorică a României la EURO 2024 a provocat emoții puternice nu numai printre suporterii români. Inclusiv misiunile diplomatice din țară au laudat performanța tricolorilor. Ambasadele Rusiei, Chinei și SUA au felicitat România pentru succesul obținut în Germania. Rusia este exclusă de UEFA și FIFA din competițiile internaționale, după declanșarea războiului din Ucraina.

“Îi felicităm pe toți românii pentru performanța istorică a Naționalei și calificarea în optimile EURO 2024 de pe primul loc în grupă”, a transmis Ambasada Rusiei în România, pe Facebook.

Și Ambasada Chinei a felicitat naționala României după calificarea în optimi la EURO 2024: “Felicitări echipei României pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal 2024! Așteptăm cu nerăbdare performanțele sale în viitor”. Misiunea diplomatică a mai transmis un mesaj, după victoria împotriva Ucrainei la EURO.

De asemenea, și Ambasadele SUA, Suediei și Spaniei au marcat performanța tricolorilor prin mesaje de felicitare postate pe paginile oficiale de Facebook.

România – Slovacia 1 – 1. Rezumatul meciului

La Frankfurt, în fața a peste 35.000 de fani români prezenți în tribune, tricolorii au început cu dubla ocazie irosită de Andrei Rațiu – șut la colțul lung, respins de Dubravka, și Ianis Hagi – reluare peste poartă. Slovacii au deschis scorul în minutul 24, când Ondrej Duda a reluat în plasă, cu capul, centrarea lui Kucka. În minutul 34 Ianis Hagi a fost faultat în careu de Hancko și, după consultarea VAR, arbitrul german Daniel Siebert a dictat penalti pentru România. A executat cu sânge rece Răzvan Marin care a egalat situația pe tabelă, 1-1.

După pauză, Niță a închis poarta în minutele 50 și 52, apoi Răzvan Marin a șutat periculos, în minutul 61, Dubravka a respins și mingea a ajuns la Drăguș care a trimis puțin peste poartă. Pe o ploaie torențială, Niță a respins cu piciorul la șutul lui Strelec din minutul 69, iar partida s-a încheiat la egalitate 1-1. România câștigă grupa E cu 4 puncte, urmată de Belgia, Slovacia și Ucraina. Ucraina pleacă acasă. Toate echipele din grupă au acumulat câte patru puncte.

Milioane de români au sărbătorit calificarea istorică

Mii de inimi au bătut la unison aseară în Capitală pentru echipa națională a României, care se pregătea să dea piept cu adversara sa, Slovacia. Încă dinainte de meci, bucureștenii au împânzit străzile orașului și împreună au cântat cât i-au ținut plămânii imnul României.

După terminarea meciului, miile de fani au sărbătorit în Piața Universității, unde au venit cu steaguri, fumigene și artificii și au transmis mesaje de susținere echipei până când au rămas fără voce. Bucuria suporterilor a fost ca o furtună de aplauze și strigăte de bucurie. Orașul s-a umplut de tricolor, iar fiecare colț de stradă a devenit un altar al victoriei. Oamenii s-au îmbrățișat, au dansat și au fredonat imnul național, cu lacrimi în ochi.

A fost o seară, în care și cei mici au simțit pentru prima dată – emoția calificării. Pe bulevardele aglomerate, mașinile claxonau, iar drapelul flutura în vânt. La terase, paharele s-au ciocnit în cinstea jucătorilor, iar suporterii au purtat cu mândrie tricourile echipei noastre.

Programul optimilor de finală de la EURO 2024

Programul complet al optimilor de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania:

– 29 iunie, ora 19:00 Elveția – Italia, Olympiastadion, Berlin
– 29 iunie, ora 22:00 Germania – Danemarca, BVB Stadion Dortmund
– 30 iunie, ora 19:00 Anglia – Slovacia, Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
– 30 iunie, ora 22:00 Spania – Georgia, Cologne Stadium, Koln
– 01 iunie, ora 19:00 Franța – Belgia, Düsseldorf Arena, Düsseldorf
– 01 iunie, ora 22:00 Portugalia – Slovenia, Frankfurt Arena, Frankfurt
– 02 iunie, ora 19:00 România – Olanda, Munich Football Arena, Munchen
– 02 iunie, ora 22:00 Austria – Turcia, Leipzig Stadium, Leipzig


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme