România are șanse de calificare la EURO 2024: Anglia și Danemarca s-au calificat în optimi. Cum poate accede România în faza următoare a competiției, chiar și de pe locul 3 în grupă

Anglia și Danemarca s-au calificat marți seară în optimi după terminarea ultimelor partide din grupa C de la EURO 2024, Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0.

Anglia s-a calificat în optimi de pe primul loc din grupă, cu 5 puncte.
Danemarca s-a calificat și ea de pe locul 2, cu 3 puncte.
Serbia a fost eliminată de la EURO, fiind ultima clasată.

Slovenii au încheiat grupa la egalitate perfectă cu Danemarca, meciul direct, puncte, golaveraj, dar și cartonașe galbene. Acestea s-au departajat prin locul ocupat în calificările pentru EURO, acolo unde danezii au avut câștig de cauză.
Slovenii, de pe locul 3 cu 3 puncte, încă așteaptă restul rezultatelor pentru a vedea dacă se vor califica în optimi.
Patru din șase echipe clasate pe locul 3 în grupe se vor califica în optimi la acest turneu final.
România se califică sigur în optimi dacă nu pierde cu Slovacia. În caz de remiză ar avea patru puncte, suficiente pentru a prinde măcar locul trei indiferent de ce se întâmpla la Belgia – Ucraina, pentru că are avantaj în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte.

În cazul unui eșec cu Slovacia, România mai poate prinde optimile doar dacă Belgia o bate pe Ucraina și în celelalte grupe sunt cel puțin două formații clasate pe locurile trei care să aibă fie mai puțin de trei puncte, fie tot trei puncte, dar golaveraj mai slab decât al României.

Editor: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme