Performanța excepțională a jucătorului de fotbal care a uimit pe toată lumea la EURO 2024: “Nici Messi nu se ridica la acest nivel!”

Unul dintre recorduri îi aparține lui Lamine Yamal. La doar 16 ani și 338 de zile, puștiul de la FC Barcelona a devenit cel mai tânăr fotbalist care joacă vreodată la un Campionat European. Mai mult, Yamal a reușit și un assist în victoria Spaniei contra Croației, scor 3-0.

Curg laudele pentru Lamine Yamal: “Nici măcar Lionel Messi nu se afla la acest nivel când era de vârsta lui”

Titularizat de Luis de la Fuente în partida de pe Olympiastadion, Lamine Yamal a primit o mulțime de laude. Fernando Llorente (39 de ani), campion mondial și european cu Spania, crede că nici măcar Lionel Messi nu atingea nivelul lui Yamal când avea vârsta puștiului de la Barcelona.

“Pasa de gol a lui Yamal pentru Carvajal are și o altă componentă istorică. A fost doar a doua oară în istoria naționalei Spaniei la turneele finale europene când un jucător de la Barcelona îi oferă un assist unuia de la Real Madrid.

Precedenta pasă decisivă a fost pe 17 iunie 1964, într-un meci între Spania și Ungaria, din semifinalele Europeanului. Atunci, Fusté a pasat pentru Amancio, iar ibericii au câștigat jocul cu 2-1.

Spania va juca următorul meci de la EURO 2024 împotriva Italiei, pe 20 iunie, la Gelsenkirchen. Pe 24 iunie, ibericii vor întâlni Albania, în ultimul meci din grupa B.

Răzvan Raț: “Lamine Yamal e un jucător absolut extraordinar”

Meciul de la Berlin a adus și un record pentru Lamine Yamal, care a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria Campionatului European. La doar 16 ani și 338 de zile, fotbalistul Barcelonei a jucat 86 de minute contra Croației și a izbutit un assist spectaculos pentru Dani Carvajal.

Răzvan Raț a analizat partida Spania – Croația în studioul PRO TV. Fostul internațional îi vede acum pe iberici printre favoriții pentru câștigarea EURO 2024 și se arată impresionat de puștiul Lamine Yamal.

“Cred că poate fi considerată o surpriză. Dacă stăm bine să ne gândim, Croația este o echipă foarte, foarte bună. Dacă ne uităm la cine compune primul 11 al Croației, e o surpriză. Pe de altă parte, avem în partea cealaltă Spania, care e o echipă cu jucători foarte tineri, vezi Lamine Yamal, care pentru mine e un jucător absolut extraordinar. Eu cred că va fi un turneu foarte bun pentru el. Azi deja a demonstrat că e în formă, că i-au ieșit lucruri. În a doua repriză a avut două driblinguri foarte spectaculoase.

Eu cred că Spania, deși toată lumea se uită la Franța, Anglia, va fi periculoasă. Mă refer că poate câștiga titlul.”

VIDEO Rezumatul meciului Spania – Croația 3-0


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme