Mutarea spectaculoasă a fostului golgheter al FCSB către Virtus AC, rivalul din Champions League! Un fost marcator important al echipei a semnat cu clubul italian.

Virtus AC, adversara FCSB din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, a anunțat marți, la ora 13:00, transferul lui Federico Piovaccari, fostul atacant al campioanei României!

“Virtus, per la Champions c’e bomber Piovaccari”, a postat campioana din San Marino.

Italianul va purta tricoul cu numărul 9 la Virtus AC.

Anunțul oficial: Federico Piovaccari, transferat de Virtus AC

“Virtus își continuă marșul spre debutul din Liga Campionilor și de astăzi va avea la dispoziție un atacant de talie internațională. Pentru aventura europeană se va alătura echipei Federico Piovaccari, bombardierul globe-trotter. Atacantul născut în Gallarate a jucat în Spania, China, Australia și chiar și la viitorul nostru adversar, în 2013-14, când denumirea oficială era încă Steaua București. Piovaccari cunoaște deja Republica de pe muntele Titano, deoarece a îmbrăcat tricoul lui San Marino Calcio în 2005-2006 într-un sezon excelent, completat de 11 goluri. De acolo a pornit spre marea sa carieră, care l-a dus să înscrie în total aproximativ 150 de goluri”, a explicat Virtus AC în anunțul oficial.

Federico Piovaccari, interviu pentru Sport.ro în aprilie 2024

În aprilie acest an, Sport.ro a vorbit cu Federico Piovaccari, unul dintre stranierii care au impresionat în Liga 1 din România, care va împlini 40 de ani în septembrie și care evolua atunci în diviziile inferioare din Spania, la CP San Cristobal din Tercera Federacion (liga a cincea iberică, în ciuda denumirii).

Salut, Federico, știi că ești ultimul marcator pentru FCSB din grupele Champions League?

Bun, au trecut mai bine de zece ani de atunci… Echipa era importantă, și ce echipă aveam! Cei mai mulți dintre colegi au și plecat apoi în străinătate, unii au ajuns la cluburi importante, Chiricheș la Napoli, Tătărușanu la Milan.

FCSB este acum, după o lungă perioadă, foarte aproape să câștige titlul. Crezi că poate ajunge din nou în grupele Champions League?

Adevărul este că, după cum ți-am zis, echipa de pe vremea mea era una foarte, foarte puternică, locul ei era în grupele Champions League.

Am urmărit sezonul din România, pentru că încă mă uit să văd ce face FCSB. S-a descurcat foarte bine, chiar merită să ia titlul în acest an și sper să poată juca din nou în Champions League, deși știu că traseul e mai dificil acum.

Împlinești în curând 40 de ani, dar încă ești marcator decisiv la o vârstă la care cei mai mulți sunt deja retrași…

Așa este, multă lume îmi tot spune asta, iar eu chiar depun eforturi mari, dau totul pe teren. Indiferent dacă înscriu sau nu înscriu vreun gol.

Care este secretul tău? Secret poate că e mult spus, dar trebuie să ai o “formulă” pentru această longevitate sportivă, nu?

Cel mai important este că mă simt bine când joc fotbal, mă ajută la nivel psihic competiția, faptul că sunt integrat într-un grup. La fel de important este și faptul că am avut noroc cu accidentările, adică niciodată nu m-am accidentat grav. Și uite că toate aceste lucruri, plus motivația mea și dorința de a participa în competiție m-au ținut până la această vârstă pe terenul de fotbal.

Federico Piovaccari la FCSB: 43 de meciuri și 16 goluri în sezonul 2013-2014

Federico Piovaccari a ajuns în România în iulie 2013, când Steaua/FCSB l-a împrumutat de la Sampdoria. Italianul fusese chiar golgheterul ediției 2010-2011 din Serie B, când juca la Cittadella, dar a evoluat puțin la Sampdoria, care îl cumpărase pe 3,5 milioane de euro și l-a tot împrumutat pe la diverse echipe (Brescia, Novara, Grosseto, toate din Serie B, Steaua/FCSB, apoi Eibar din La Liga).

La Steaua/FCSB, a înscris 16 goluri în 43 de meciuri în toate competițiile (Liga 1, Cupa României și cupele europene).

De altfel, Federico Piovaccari este ultimul fotbalist care a înscris pentru FCSB în grupele Champions League, el semnând golul din acel 1-1 în deplasare cu FC Basel din noiembrie 2013.

După plecarea din România, pentru Piovaccari au urmat sezoane în La Liga (Eibar), Segunda Division (Cordoba, Rayo Vallecano) sau Serie B (Ternana), dar și experiențe în Australia ori China, iar în ultimii patru ani italianul a activat în ligile inferioare din Spania și din țara natală.

Foto: Virtus AC, CP San Cristobal / @marc.elvfoto, Imago


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme