Modric dezaprobă afirmațiile lui Mbappe

Luka Modric, căpitanul echipei naționale a Croației, l-a contrazis pe francezul Kylian Mbappe, viitorul său coechipier de la Real Madrid, afirmând că Cupa Mondială este o competiție mai dificilă decât un Campionat European de fotbal.

Pe 4 iunie, după ce a fost confirmată mutarea sa la Real Madrid, Mbappe a declarat într-o conferință de presă a echipei naționale a Franței că “în opinia sa, Campionatul European este o competiție foarte complicată, mai dificilă decât Cupa Mondială”. “Toate echipele se cunosc la EURO, suntem obișnuiți să jucăm unii împotriva altora tot timpul, așa că tactic este un fotbal asemănător. Este dificil încă din faza grupelor”, a precizat francezul.

“Este adevărat că la EURO sunt meciuri între cele mai bune echipe din Europa, dar la Cupa Mondială sunt și Argentina, Brazilia, Uruguay și Chile, echipe mari”, a replicat Modric.

“Nu îmi place să fac comparații, dar cred că Mondialul este mai dificil, pentru că sunt echipe din toată lumea. Înțeleg ce a spus Mbappe, dar pentru mine este mai dificilă Cupa Mondială, însă fiecare are părerea sa”, a adăugat mijlocașul croat.

Cuvintele lui Mbappe au deranjat inclusiv pe starul Lionel Messi, căpitanul campioanei mondiale Argentina și fost coechipier cu atacantul francez la Paris Saint-Germain.

”Mbappe a spus asta? El s-a gândit măcar și la echipele din America de Sud? Mbappe a mai vorbit despre lucrurile astea și înainte de Cupa Mondială, din Qatar. Fiecare acordă importanță competiției în care joacă. Campionatul European este foarte important, dar Mbappe exclude echipe ca Brazilia, Argentina sau Uruguay, echipe care au cinci, patru sau două Cupe Mondiale în palmares”, a replicat Messi.

Kylian Mbappe, în vârstă de 25 de ani, a fost campion mondial în 2018 cu echipa națională a Franței, alături de care a disputat apoi finala și la CM 2022 din Qatar, pierdută de Les Bleus la loviturile de departajare în fața Argentinei. Agerpres


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme