Merih Demiral a suferit înfrângerea împotriva UEFA! Apelul său a fost respins

Potrivit Deutsche Presse-Agentur, o plângere de urgență a fost depusă la secția ad-hoc, vineri, imediat după decizia UEFA. O zi mai târziu, judecătorul unic desemnat pentru procedură a decis însă că TAS nu are competența necesară pentru a se ocupa de caz.

Articolul 63 din Statutul UEFA prevede că TAS nu are jurisdicție în cazurile în care un jucător este suspendat pentru maximum două meciuri sau până la o lună. Prin urmare, Federației “i s-a luat și dreptul de a contesta”, conform declarației președintelui TFF, Mehmet Büyükeksi.

Demiral a fost nevoit să privească de pe margine eliminarea Turciei de către Olanda (scor 1-2) din sferturile de finală ale Euro 2024. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a declanșat o adevărată controversa după ce a sărbătorit făcând un gest interzis (“Salutul lupului”) după ce a marcat golul doi în meciul cu Austria, scor 2-1, în optimi de finală.

“Salutul lupului” exprimă de obicei apartenența sau simpatia pentru mișcarea ultranaționalistă turcă Ulkucu și ideologia sa.

În Turcia, este folosit de către partidul ultranționalist MHP, partener de coaliție al guvernului condus de președintele Recep Tayyip Erdogan.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie – 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme