Julian Nagelsmann, devastat după eșecul neașteptat al Germaniei la EURO 2024

Selecționerul Germaniei, Julian Nagelsmann, regretă că arbitrul nu a acordat penalty la faza în care Marc Cucurella a atins mingea cu mâna în suprafața de pedeapsă, în cursul meciului pierdut după prelungiri în fața Spaniei (scor 1-2), în sferturile de finală ale EURO 2024.

Julian Nagelsmann, după Spania – Germania: “Cred că suntem o țară foarte tristă acum!”

“Ar fi fost bine să se țină cont de intenționalitatea mâinii la atingerea mingii. Poate că meritam ceva mai mult, am fost destul de bine în meci și am primit gol în ultimul minut,” a regretat Nagelsmann la conferința de presă.

“În repriza secundă, am reacționat bine şi am reuşit să revenim în meci. În repriza a doua a prelungirilor, am avut impresia că noi suntem cei care vrem să câștigăm. Fiecare jucător, fie că a fost titular sau pe bancă, a dat tot ce a putut pentru a câştiga meciul. Este o înfrângere dureroasă. Ne-am spus că nu meritau să piardă,” a adăugat el.

În ciuda înfrângerii, selecționerul a dorit să evidențieze sentimentul de unitate pe care l-a generat echipa în Germania după ani de dezamăgire pentru Mannschaft.

“Cred că suntem o țară foarte tristă acum. Sper că această simbioză între echipă și suporteri se va putea extinde și în societate,” a mai spus Nagelsmann, care se gândește deja la provocările care urmează, precum Liga Națiunilor sau Cupa Mondială din 2026.

Fostul antrenor al echipei Bayern Munchen i-a adus totodată un omagiu mijlocașului Toni Kroos, care a disputat vineri ultimul meci din carieră.

“Este imposibil să apreciezi pe deplin cariera lui Toni. Este probabil unică pentru un jucător german. Este cu siguranță unul dintre cei mai mari jucători germani. Toată lumea îi cunoaște reușitele, dar nu toată lumea îi cunoaște caracterul. A vorbit cu echipa într-un moment foarte dificil pentru el, personal. Se consideră în continuare parte din acest grup,” a subliniat Nagelsmann.

Spania a învins Germania cu scorul de 2-1 după prelungiri, vineri seara pe Stuttgart Arena, în sferturile de finală ale EURO 2024, urmând să înfrunte în penultimul act vicecampioana mondială Franța, care a eliminat la rândul ei, la loviturile de departajare, selecționata Portugaliei (5-3).


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme