Interviu exclusiv cu Cristi Chivu despre perspectivele de calificare ale echipei României la Campionatul Mondial din 2026

România și-a încheiat parcursul de la EURO 2024 în optimile de finală, unde a pierdut cu Olanda, 0-3.

Pentru echipa României urmează Liga Națiunilor, iar apoi preliminariile Campionatului Mondial.

Cristi Chivu: ”Generația asta are încredere mare în ceea ce face. E o generație mult mai tupeistă!”

Vor exista 12 grupe în preliminarii, iar la Mondial se vor califica direct doar câștigătoarele grupelor. Vor mai fi patru echipe calificate după baraje, unde ajung toate echipele clasate pe locurile doi în grupele din preliminarii, dar și patru formații câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor.

Cristi Chivu (43 de ani), fost internațional și în prezent antrenor, a fost întrebat despre următoarea provocare a echipei naționale. Fostul căpitan a transmis că actuala generație a României poate emite pretenții pentru o nouă performanță.

”Au mărit numărul participantelor. Așa cum nimeni n-a crezut că mergem la EURO, se poate. Cu puțină șansă, am reușit de pe primul loc. Generația asta are încredere mare în ceea ce face. E o generație mult mai tupeistă. E un lucru bun și ar trebui să profităm.”, a declarat Cristi Chivu la ”Fotbal Club”.

România, în urma a doua pentru tragerea la sorți a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026, dacă tragerea la sorți s-ar face acum.

În decembrie, va avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026, următorul mare obiectiv al României.

Pentru împărțirea echipelor în urna valorice se va ține cont de clasamentul FIFA. România este a 24-a echipă europeană în acest moment, ceea ce înseamnă că, în configurația actuală, ar fi ultima echipă din urna a doua valorică, remarcă golazo.ro.

Cum ar arăta urnele pentru tragerea la sorți a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026, dacă s-ar face acum:

Urna 1: Franța, Belgia, Anglia, Portugalia, Olanda, Spania, Croația, Italia, Germania, Elveția, Danemarca, Ucraina
Urna 2: Austria, Polonia, Ungaria, Suedia, Țara Galilor, Serbia, Cehia, Scoția, Turcia, Slovacia, Norvegia, România
Urna 3: Grecia, Slovenia, Irlanda, Finlanda, Albania, Islanda, Macedonia de Nord, Irlanda de Nord, Georgia, Bosnia, Israel, Bulgaria
Urna 4: Luxemburg, Armenia, Belarus, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Lituania, Letonia, Insulele Feroe, Republica Moldova
Urna 5: Andorra, Malta, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino

Etichete: Romania, Cristi Chivu, Campionatul Mondial din 2026

Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme