Înțelegere preliminară pentru mutarea lui Nico Williams, după ce a uimit la Campionatul European din 2024

Nico Williams a marcat un gol, a oferit un assist și a fost titular în cinci din cele șase partide jucate la EURO 2024 până acum. Fotbalistul născut în Pamplona se pregătește pentru finala de duminică împotriva Angliei sau Olandei.

La o zi după ce Spania a eliminat Franța în semifinale, scor 2-1, ziarul catalan Diario Sport anunță că există un acord de principiu între FC Barcelona și Nico Williams, gruparea catalană fiind destinația preferată a extremei stânga.

Jurnaliștii catalani scriu că oficialii Barcelonei s-au întâlnit săptămâna trecută cu agentul lui Nico Williams, Felix Tainta, și au ajuns la un “acord de principiu” pentru transfer.

Totuși, transferul nu va fi atât de simplu pentru Barcelona. Clubul catalan are în continuare probleme financiare și riscă să nu îl poată înregistra pe Nico Williams.

58 de milioane de euro ar fi clauza de reziliere a lui Nico Williams de la Athletic Bilbao, iar clubul basc a transmis ferm că nu acceptă o negociere sau o plată în rate. Din acest motiv, Barcelona este obligată să ia măsurile financiare necesare pentru a face această mutare posibilă.

Joan Laporta, președintele Barcelonei, a dat recent asigurări că “în curând vom putea anunța transferurile la care am lucrat. Curând vom reveni la normalitate cu fairplay-ul financiar”.

Deși și-a dat acordul pentru un transfer la Barcelona, Nico Williams nu va aștepta foarte mult clubul blaugrana. În cazul în care mutarea sa nu se va putea realiza până în prima săptămână a lunii august, jucătorul lui Athletic Bilbao va lua în calcul și alte variante.

Nico Williams joacă la prima echipă a lui Athletic Bilbao din 2021, iar până acum a strâns 122 de meciuri, 20 de goluri și 26 de pase decisive. Extrema are deja 19 prezențe în naționala Spaniei, unde a înscris de trei ori și a oferit șase assist-uri.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme