Imagine | Portugalia – Slovenia 0-0 (3-0 după lovituri de departajare). Diogo Costa, eroul portughezilor! A reușit să respingă trei penalty-uri.

Meciul Portugalia – Slovenia din optimile EURO 2024 a fost unul de-a dreptul dramatic.

Portugalia, echipă clasată pe locul 6 în Clasamentul FIFA, și una dintre favoritele la câștigarea EURO 2024, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Slovenia (locul 57 FIFA).

Meciul a mers în prelungiri, după ce scorul a rămas 0-0 în primele 90 de minute. În minutul 95, Ronaldo a ratat un penalty obținut de Diogo Jota, iar confruntarea a ajuns la lovituri de departajare, unde Diogo Costa a fost eroul lusitanilor.

Portarul Portugaliei a apărat trei lovituri de departajare, iar Ronaldo, Bruno și Bernardo Silva au înscris pentru a-i duce pe lusitani în sferturi, acolo unde îi așteaptă Franța.

Vorbim de o campioană a Europei care s-a calificat de 25 de ori în fazele eliminatorii ale turneelor finale și care întâlnește o adversară trecută prima oară de grupele de la EURO.

Portugalia a ajuns în optimile de finală de la Euro 2024 după ce a câștigat Grupa F: 2-1 cu Cehia, 3-0 cu Turcia şi 0-2 cu Georgia. Slovenia s-a calificat în fazele eliminatorii de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 3 în Grupa C: 1-1 cu Danemarca, 1-1 cu Serbia şi 0-0 cu Anglia.

Slovenia și Portugalia s-au întâlnit într-un joc amical în martie, când slovenii au câștigat cu 2-0 la Ljubljana.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme