Fotbalistul care a renunțat la echipa națională, chiar după meciul cu Spania

Franța a pierdut în fața Spaniei, scor 1-2, și a fost eliminată din semifinalele EURO 2024. Dincolo de faptul că au ratat șansa de a se califica în ultimul act al Campionatului European din Germania, ”Les Bleus” și-au ”pierdut” și golgheterul all-time al echipei, Olivier Giroud (37 de ani), care a fost unul dintre cei mai buni jucători din lotul lui Didier Deschamps (55 de ani) din ultimul deceniu.

De altfel, la finalul partidei cu Spania, selecționerul francez a ținut să-și exprime admirația față de fotbalistul care își anunțase decizia de a se retrage de la națională după EURO 2024 încă dinainte de a începe turneul final din Germania.

Didier Deschamps a vorbit, printre altele, despre retragerea lui Olivier Giroud (37 de ani) de la națională și a subliniat că atacantul și-a arătat valoarea și cadența în tricoul selecționatei ”Les Bleus”. De asemenea, selecționerul Franței a susținut că pentru Giroud era mult mai frumoasă ”o ieșire din scenă” dintr-o finală de Campionat European.

“Giroud este dezamăgit, la fel ca ceilalți jucători. Olivier a fost cu noi de la începutul mandatului meu, era ultimul rămas. A fost la meciul cu Uruguay, de la Le Havre, din 2012. A avut și el perioade dificile, când nu era prea eficient, însă acest lucru nu ne-a împiedicat să devenim campioni mondiali. În timp a devenit cel mai bun marcator al nostru. Giroud este un exemplu de longevitate, seriozitate și profesionalism. A jucat puțin la acest Campionat European și ar fi fost bine dacă și-ar fi încheiat cariera la echipa națională cu o finală, duminică. Vreau să îl felicit și să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut”, a spus Deschamps în fața reporterilor.

Pentru naționala Franței, la care a debutat în luna noiembrie a anului 2011, Giroud a adunat 137 de prezențe și a marcat 57 de goluri. Alături de ”Les Bleus”, atacantul a reușit să câștige Cupa Mondială 2018 din Rusia și să triumfe în ediția 2021 din Nations League.

Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News. Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din App Store sau Google Play Store.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme