Elveția egal cu Anglia (5-3 pe lovituri de departajare). Englezii au ajuns în semifinalele EURO 2024.

Anglia s-a calificat în semifinalele EURO 2024, după ce a învins-o în sferturi pe Elveția, scor 1-1 (5-3 d. l. d.).
Golurile acestei partide au fost marcate de Bukayo Saka (minutul 80) pentru englezi, respectiv Breel Embolo (minutul 75) pentru elvețieni. La faza loviturilor de departajare, singurul jucător care a ratat de la punctul cu var a fost Manuel Akanji (28 de ani), fundașul central al Elveției.

În prima repriză a duelului de pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf cele două echipe nu și-au creat ocazii importante și au ales să se ocupe mai mult de faza defensivă. În cel de-al doilea act, Anglia și Elveția au ieșit la joc, iar acest lucru a dus și la apariția golurilor. Astfel, în minutul 75, elvețienii au deschis scorul prin Breel Embolo, care a fost servit excelent în fața porții de Dan Ndoye.

Însă, avantajul trupei pregătite de Murat Yakin a durat doar 5 minute, asta deoarece în minutul 80, Anglia a egalat pe tabela de marcaj după execuția superbă a lui Bukayo Saka, care l-a învins pe Yann Sommer cu un șut plasat la colțul lung.

În cele din urmă, cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 1-1, după expirarea timpului regulamentar de joc, astfel că partida a intrat în prelungiri. Însă, nicio echipă nu a reușit să puncteze decisiv în cele două reprize de câte 15 minute, astfel că duelul a fost tranșat la loviturile de departajare. În această fază, englezii s-au impus cu 5-3 și, astfel, s-au calificat în semifinalele EURO 2024, unde o vor înfrunta pe câștigătoarea duelului Olanda – Turcia.

Echipele de start în Anglia – Elveția:
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Konsa – Trippier, Mainoo, Rice, Saka – Bellingham, Foden – Kane
Rezerve: Alexander-Arnold, Bowen, Dunk, Eze, Gallagher, Gomez, Gordon, Henderson, Palmer, Ramsdale, Shaw, Toney, Watkins, Wharton
Selecționer: Gareth Southgate
Elveția: Sommer – Schar, Akanji, Rodriguez – Rieder, Freuler, Xhaka, Aebischer – Ndoye, Embolo, Vargas
Rezerve: Amdouni, Duah, Elvedi, Jashari, Kobel, Mvogo, Okafor, Shaqiri, Sierro, Steffen, Stergiou, Widmer, Zakaria, Zesiger, Zuber
Selecționer: Murat Yakin

Anglia, care a avut prestații ”șterse” la EURO 2024, vine după meciul dramatic cu Slovacia, când Jude Bellingham a trimis meciul în prelungiri în 90+5. Harry Kane a marcat golul victoriei în prima repriză a prelungirilor.

De partea cealaltă, Elveția, una dintre ”revelațiile” Campionatului European din Germania, a eliminat campioana en-titre, Italia, scor 2-0.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme