Decizia supercalculatorului OPTA: Echipa României se va impune la Frankfurt | Eveniment sportiv

Statisticianii de la OPTA au analizat datele României şi Slovaciei înaintea meciului crucial de la Frankfurt. Conform computerului, România are 42 la sută şanse să câștige, în contrast cu cele 32 de procente ale echipei din Bratislava.

Primele două etape din grupa E de la EURO arată că tricolorii sunt obișnuiți să joace fără minge: am avut doar 37 la sută posesie, doar Albania și Slovenia înregistrând procente mai mici la acest capitol.

Cu toate acestea, România a înscris trei goluri, toate împotriva Ucrainei, iar Denis Man este unul dintre cei mai importanți creatori din turneul final – fotbalistul Parmei a construit cinci acţiuni încheiate cu şut, fiind depășit doar de germanii Toni Kroos și Joshua Kimmich (câte 6).

Modelul statistic de la Opta a observat că în a doua etapă, Slovacia a pierdut inițiativa în repriza secundă cu Ucraina, în timp ce România a avut o repriză a doua mult mai bună împotriva Belgiei.

De altfel, portarul slovac Martin Dubravka a declarat: “Românii sunt periculoși prin faptul că nu renunță niciodată. În preliminarii, au marcat foarte multe goluri pe finalul meciurilor. Joacă pe contraatac și știu să folosească spațiile din spatele apărărilor adverse”.

Interesant este că, în predicția supercomputerului OPTA, egalul are doar 26 la sută șanse să se producă, deși acest rezultat califică ambele echipe.

În grupa E, toate cele patru echipe au același număr de puncte, situație care se întâlnește pentru prima oară la un turneu final de campionat european.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme