Corvinul, Video Live la ora 20:00, Digi Sport 1. Hunedorenii se întorc în Europa după 42 de ani!

Duelul Paksi – Corvinul, din manșa întâi a turului 1 preliminar în Europa League, reprezintă o performanță enormă pentru Corvinul Hunedoara.

Au trecut 42 de ani de la momentul în care reprezentanta noastră, antrenată în acea perioadă de Mircea Lucescu, la clasarea pe locul 3 în Divizia A, și apoi de Remus Vlad, în Cupa UEFA, întâlnea pe Grazer AK și pe FC Sarajevo. A fost singurul sezon cu participare în cupele europene pentru Corvinul.

Paksi – Corvinul, Live Video 20:00, Digi Sport 1. Returul este programat peste o săptămână, la Sibiu, de la ora 21:00

Ca să marcheze un astfel de moment, Corvinul a ales să joace în cupele europene, ceea ce înseamnă că nu va putea promova nici în sezonul viitor în SuperLigă. Dacă și-ar fi schimbat forma de organizare pentru a putea promova, UEFA nu i-ar fi dat voie să joace în Europa. A fost o alegere dificilă, evident.

Corvinul nu a început bine actualul sezon oficial. A pierdut fără drept de apel jocul din Supercupă cu FCSB, scor 0-3. Dacă e să fim corecți, de fapt o repriză a fost foarte bună, iar în cea de-a doua campioana a obligat-o să joace prost.

În plus, echipa maghiară, câștigătoarea Cupei și clasată pe locul 2 în campionat, pare mai pregătită în acest moment. Are două victorii în pregătiri, 4-1 cu Budaorsi, 3-1 cu Austria Viena și 6-1 cu Hebar. A încheiat la egalitate, 0-0, cu Jedinstvo și a fost învinsă de Bohemians, 1-4.

Echipa lui Florin Maxim a fost nevoită să înceapă mai devreme pregătirile tocmai pentru a juca Supercupa și în Europa, iar în singurul meci amical a pierdut cu Borac Banja Luka, scor 0-2.

Antrenorul Florin Maxim este optimist în ciuda diferenței de valoare pe care Paksi o are în fața Corvinului

Paksi – Corvinul se va disputa pe un stadion cu o capacitate de 4.950 de locuri. De remarcat că în lotul antrenat de fostul internațional Gyorgy Bognar (61 de ani) sunt doar fotbaliști cu naționalitate maghiară.

Returul va avea loc peste o săptămână, la Sibiu, pe un stadion pe care pot intra peste 13.000 de suporteri.

”Vom întâlni o echipă care a stat în picioare cu Ferencvaros, a câștigat finala Cupei, a terminat pe locul doi, deci e o echipă puternică, dintr-un campionat care dă jucători în vest, dar cu punctele lor mai puțin bune”, a declarat Florin Maxim înaintea meciului.

Etichete: preliminarii europa league, turul 1 europa league, paksi corvinul

Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme