Coco Gauff se alătură echipei SUA la Olimpiada din Paris.

Coco Gauff va conduce echipa SUA la Jocurile Olimpice de la Paris, la trei ani distanță de la lipsirea de participare la JO de la Tokyo din cauza testării pozitive cu COVID-19.

Gauff, în vârstă de 20 de ani, ocupând locul 2 WTA, va fi însoțită de Jessica Pegula (locul 5), Danielle Collins și Emma Navarro (locul 5) la simplu feminin. La simplu masculin vor concura Taylor Fritz, Tommy Paul, Chris Eubanks și Marcos Giron.

Turneul olimpic de tenis va începe pe 27 iulie la Roland Garros, locul desfășurării Openului Franței.

În echipa americană se vor regăsi șase sportivi care participă pentru prima dată la Jocurile Olimpice, conform anunțului făcut joi de Federația Americană de Tenis.

Gauff este campioană la US Open și a ajuns în semifinale la primele două turnee de Grand Slam ale anului, Australian Open și French Open. Ea a fost finalistă pe zgură la Roland Garros în 2022 și are șanse pentru medalii și la dublu.

Gauff și Pegula au câștigat cinci titluri la dublu împreună. Gauff a obținut primul său titlu major la dublu – cu Katerina Siniakova din Cehia – la Roland Garros în această lună.

Coco Gauff a fost testată pozitiv cu COVID-19 cu câteva zile înainte de a începe Jocurile Olimpice de la Tokyo în iulie 2021, care au fost amânate din cauza pandemiei.

Pegula s-a întors săptămâna trecută după o accidentare la gât suferită în aprilie, care a condus la absența sa la Openul Franței. Ea a fost sfertfinalistă la simplu acolo în 2022.

Collins, în vârstă de 30 de ani, a declarat că acesta va fi ultimul său sezon în circuit, câștigând două titluri în acest an, la Miami și Charleston. Vicecampioana de la Australian Open 2022 a ajuns și în finala de la Strasbourg în luna mai, înainte de a fi eliminată în turul al doilea la Roland Garros, unde cel mai bun rezultat al ei a fost sferturile de finală din 2020.

Jucătoarea de dublu Desirae Krawczyk va face echipă cu Collins la JO de la Paris. Collins și Krawczyk au câștigat un titlu la dublu anul trecut la Charleston. Krawczyk este de patru ori campioană de Grand Slam la dublu mixt.

Navarro, ocupând locul 17 WTA, a ajuns în turul al patrulea la Roland Garros.

La masculin, Fritz este cel mai bine clasat american, pe locul 12, urmat de Paul, pe locul 13. Eubanks se află pe locul 44, iar Giron pe 53. Paul și Giron au concurat la JO de la Tokyo.

De asemenea, SUA îl va duce pe Rajeev Ram, în vârstă de 40 de ani, la a treia sa Olimpiadă. El va face echipă cu Austin Krajicek la dublu. Fritz și Paul își vor uni, de asemenea, forțele la dublu.

Ram, care are patru titluri majore la dublu, a câștigat medalia de argint la dublu mixt cu Venus Williams la JO 2016 de la Rio de Janeiro.

USTA a precizat că urmează să anunțe o echipă de dublu mixt pentru Paris.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme