Cerere de suspendare a arbitrului după meciul România – Olanda: “O monstruozitate!” “Petiție pentru suspendarea lui Felix Zwayer după România – Olanda: “O nedreptate gravă!””

Anumite decizii ale lui Felix Zwayer au nemulțumit mai mulți microbiști români. Unul dintre ei a lansat chiar o petiție pe site-ul Change.org în care solicită ca germanul să fie suspendat până la efectuarea unei anchete amănunțite a prestației sale din meciul de la Munchen.

Petiție pentru suspendarea lui Felix Zwayer după România – Olanda 0-3

Lui Felix Zwayer, arbitru FIFA din 2012, îi sunt reproșate în principal două momente. În prima repriză, când Vasile Mogoș a fost lovit violent de Denzel Dumfries și nu a mai putut continua, iar olandezul nu a fost sancționat cu cartonaș, și în minutul 81, la scorul de 1-0, când Valentin Mihăilă a scăpat pe un contraatac periculos, însă a fost oprit, Zwayer văzând un joc periculos al lui Denis Alibec.

Respectiva petiție a fost publicată la scurt timp după meciul de la Munchen, iar până acum a strâns aproximativ 150 de semnături.

“În calitate de suporter pasionat al fotbalului românesc, am fost martor la nedreptatea gravă din timpul meciului România – Olanda, disputat pe 2 iulie 2024. Echipa noastră a jucat corect, cu energie, însă deciziile arbitrului Felix Zwayer au ridicat semne de întrebare serioase referitoare la integritatea din sport.

Jucătorul nostru, Mogoș, a suferit o accidentare severă după o intervenție necontrolată a unui jucător olandez, iar infracțiunea nu a fost sancționată nici măcar cu cartonaș galben. Momentul acesta care a fost trecut cu vederea ne-a afectat emoțional și a afectat și spiritul jocului.

Un alt moment în care arbitrul a intervenit pe nedrept a fost cel în care Valentin Mihăilă, unul dintre cei mai promițători atacanți ai noștri, se îndrepta către marcarea unui gol. S-a semnalizat un joc ‘periculos’, chiar dacă din dinamica fazei s-a observat clar că intervenția a fost una regulamentară.

Un astfel de arbitraj părtinitor compromite spiritul și corectitudinea fotbalului, un sport iubit și respectat în întreaga lume. Echipa noastră, la fel ca oricare altă echipă, merită un arbitraj imparțial și un meci corect în care să se concureze pe baza calităților, nu pe a capriciilor unui arbitru nedrept. Trebuie să reafirmăm valorile corectitudinii, integrității și transparenței din fotbal, iar astfel de incidente să nu mai existe.

Această petiție solicită sprijin pentru suspendarea lui Felix Zwayer din funcția de arbitru până când se efectuează o investigație amănunțită asupra acțiunilor sale din timpul acestui meci crucial. Echipa noastră națională și echipele din întreaga lume merită un arbitraj imparțial. Această petiție este o cerere adresată FIFA, UEFA și tuturor organismelor sportive de a analiza cu urgență această problemă”, se arată în petiția suporterului român.

Felix Zwayer a fost suspendat la începutul carierei pentru luare de mită. DETALII AICI

Arbitrul Felix Zwayer, nota 4 pentru prestația din meciul România – Olanda

Site-ul specializat în arbitraj, archivovar.es, i-a acordat arbitrului neamț Felix Zwayer nota 4,0 pentru prestația din meciul România – Olanda.

Spaniolii au remarcat că centralul din Germania a fluierat prea ușor anumite faulturi, însă, de departe, în opinia acestora, cea mai mare eroare a lui Zwayer a venit în minutele de final, când Zwayer a oprit un atac promițător al lui Denis Alibec.

“Felix Zwayer a dezamăgit după o prestație slabă la meciul România – Olanda. Arbitrul german, care a avut mai degrabă un EURO destul de slab, a continuat în aceeași dinamică, deși a arbitrat un meci relativ simplu. A fluierat fault pentru contacte minime și a oprit un atac promițător al României la scorul de 1-0, inventând un joc periculos care nu a existat.

A arătat cartonașe în patru rânduri, dar ar fi putut arăta doar două. Nu a avut succes nici la acest capitol. Pe lângă golul anulat la VAR al olandezilor, meciul s-a desfășurat fără acțiuni care i-ar fi putut complica și mai tare prestația lui Felix Zwayer”, au scris spaniolii.

VIDEO Rezumat România – Olanda 0-3


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme