Ce planuri are echipa națională a României după eliminarea de la EURO 2024?

În noiembrie 2023, România a reușit să se califice la turneul final din Germania după ce a învins Israel cu 2-1 în deplasare. Victoria cu Elveția 1-0 în ultima etapă a preliminariilor EURO 2024 le-a asigurat prezența la Campionatul European, terminând pe primul loc în preliminarii.

La EURO 2024, echipa națională a României a fost în Grupa E alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. În primul meci, România a învins ucrainenii cu 3-0. În al doilea meci, au pierdut cu 0-2 în fața Belgiei, iar în al treilea meci au remizat 1-1 cu Slovacia.

Rezultatele din celelalte meciuri au fost favorabile echipei lui Edward Iordănescu. România a terminat pe primul loc într-o grupă “specială”, în care toate echipele aveau câte patru puncte, dar tricolorii au avut un golaveraj mai bun.

În optimile de finală, România s-a confruntat cu Olanda și a fost învinsă fără emoții cu 3-0 la Munchen, pe “Allianz Arena”. Următorul pas pentru echipa națională sunt meciurile din UEFA Nations League, unde se află în Liga C, Grupa 2 alături de Lituania, Cipru și Kosovo.

Primul meci al României în Nations League va fi pe 6 septembrie în deplasare cu Kosovo, iar cu Lituania se vor întâlni pe 9 septembrie la București.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme