“Campionii din trecut sau eroii din inimă?” Echipa de fotbal a României a oferit clarificarea.

Traseul României la Campionatul European din Germania s-a oprit în optimile de finală. La conferința de presă de după meciul cu Ucraina, din Grupa E de la EURO 2024, Edi Iordănescu (46 de ani) a transmis că și-ar dori ca ”Tricolorii” să fie numiți ”Generația de Suflet”, denumire care s-a păstrat pe tot parcursul turneului final.

Anghel Iordănescu crede că ”Generația de Suflet” a obținut o performanță mai mare decât ”Generația de Aur”.

Anghel Iordănescu (74 de ani) e convins de faptul că forța grupului, arătată de echipa națională actuală la EURO 2024, a depășit performanțele reușite de Hagi & Co., la turneele finale din anii ’90.

”Cred că ‘Generația de Suflet’, cum a numit-o selecționerul, a obținut o peformanță mai mare prin acest câștig, față de ‘Generația de Aur’, pentru că au adus pasiunea alături de echipa națională. Este pentru prima dată când și media a fost aproape de echipa națională.

Raportat la ce a oferit această ‘Generație de Suflet’ cu ce au reprezentat jucătorii atunci, când șapte sau opt nu jucau la echipele de club… Dacă am lua și ce a reprezentat echipa națională din prezent, în meciurile amicale dinaintea plecării în Germania…

Toate aceste lucruri au fost spulberate de efortul lor depus. Au fost niște gladiatori pentru că au suferit și au muncit”, a declarat Anghel Iordănescu, în cadrul emisiunii ”Digi Sport Special”.

Florinel Coman a explicat când s-a născut ”Generația de Suflet”.

”Și eu cred în ‘Generația de Suflet’ pentru că s-a pus foarte mult suflet, în tot acest timp. Dacă nu puneam suflet, nu ajungeam până aici. În campania trecută (n.r. s-a format această generație).

La pauza meciului cu Elveția (n.r. meci din preliminariile EURO 2024), când eram conduși 2-0 și a intrat Mihăilă de pe bancă și a făcut 2-2. Atunci cred că s-a născut o nouă generație.

Atunci ne-am dat seama și noi că nu ne interesează pe noi ca individ, ce se întâmplă, cât ne interesează pe noi, naționala, și rezultatele”, a declarat Florinel Coman, zilele trecute.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme