Analiza principalilor jurnaliști sportivi din Europa după partida România – Belgia din cadrul EURO 2024.

Marile cotidiene sportive din Europa au aplaudat curajul României în meciul cu Belgia, locul 3 în clasamentul FIFA, după înfrângerea suferită de tricolori sâmbătă seara la Koln la EURO 2024, scor 0-2.

Presă europeană a remarcat, desigur, diferența evidentă de valoare dintre cele două echipe, cu o Belgia care are în componența sa jucători de la mari cluburi de pe continentul european, cum ar fi Atletico de Madrid, Manchester City, Arsenal, Roma sau Lyon.

Spaniolii de la Marca susțin că Belgia încă este în joc și poate fi o prezență importantă la acest EURO, chiar și după înfrângerea de debut cu Slovacia: „Echipa lui Tedesco a fost net superioară României, iar grupa este foarte strânsă, toate cele patru echipe având câte trei puncte. Golurile marcate vor fi cruciale pentru a decide cine avansează mai departe între cele mai bune 16 echipe ale Europei”.

În ceea ce îi privește pe italieni, celebrul cotidian roz Gazzetta dello Sport scrie despre faptul că Man și Mihăilă, starurile de la Parma, echipă recent promovată în Serie A, ar fi putut schimba soarta meciului de la 0-1, în partea secundă: „Repriza secundă de la Koln a fost mai echilibrată, Stanciu și colegii săi încercând să pătrundă mai ales printr-un mijloc. Man și Mihăilă, extremitățile care au promovat recent în Serie A cu Parma, și-au creat câteva ocazii bune, dar le-au ratat. Nici Lukaku nu s-a deschis, dar Belgia a reușit. Tielemans și De Bruyne au surprins România. Un alt gol i s-a anulat cu VAR atacantului (e al treilea la acest turneu), însă echipa lui Tedesco s-a întors din nou în lupta pentru „optimi”, într-o grupă care este încă foarte deschisă”.

În cele din urmă, francezii de la L’Equipe numesc România revelația grupei E, dar laudă în același timp și revenirea Belgiei în postura de mare favorită: „Învinsă luni, în meciul de deschidere, Belgia s-a întors în grupa E cu o victorie (2-0) împotriva României sâmbătă seara. Echipa lui Domenico Tedesco a avut o prestație convingătoare, cu Kevin De Bruyne marcând golul decisiv pe final de meci”.

De asemenea, alte titluri de presă importante din Europa în această dimineață ar putea fi menționate cel din Bild: „Curajoșii români au ratat cea mai mare ocazie prin Man”, sau cel al englezilor de la The Sun: „De Bruyne a fost omniprezent și și-a primit recompensa”.

România va juca împotriva Slovaciei miercuri seara de la ora 19, meci LIVE pe SpotMedia.ro, decisiv pentru calificarea în optimi.

D.A.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 bilete 1x2
Powered by WordPress | Mercury Theme